Sov gott och stressa av

Ett stressigt liv gör det lätt att prioritera bort sömnen och var tredje person har av och till problem med att sova. Istället läggs tid på arbete eller andra sysslor. Men att sova är ingen bortkastad tid. Det aktiverar läkningsprocesser i kroppen och nivån av stresshormoner sjunker.

Val av naturliga material som silke i sängen kan förbättra sömnen, och göra dig bättre rustad mot vardagens stress.

Sömnen är viktig för återhämtning. När kroppen varvar ner sjunker blodtryck, puls och kroppstemperatur. Den aktiverar också immunsystemet och viktiga hormoner bildas samtidigt som nivån av stresshormoner minskar. Att sova gott är viktigt för att stressa av helt enkelt.

Av tradition är dun- eller syntetstoppning vanligt i våra sängar. Men att se över val av material kan få dig att sova bättre och visa sig lönsamt i längden. Ett silkestäcke är gjort av naturliga silkesfibrer som automatiskt reglerar temperaturen och absorberar fukt. Det innebär att täcket låter kroppen andas, och risken för att vakna på natten på grund av överhettning minskar.

Ett bra alternativ är NordicComfort® sommartäcke SummerSilk™, ett allergi- och kvalsterfritt silkestäcke håller dig sval under sommarmånaderna. Täcket är dessutom tvättbart i vanlig maskin, vilket gör det till ett extra bra alternativ för allergiker.