Rädda värdefull sömn och lägg grunden för god hälsa

I juli månad, en av årets varmaste sommarmånader, föds det statistiskt sett flest barn i Sverige. Småbarnsföräldrar får ofta kompromissa med sömnen, och med nytillkomna familjemedlemmar kan det bli extra trångt och varmt i föräldrasängen. Men med rätt täcke kan du värna om den sömn som bjuds och hålla hela familjen sval och torr. Och samtidigt lägga grunden för en god hälsa.

Av tradition är dun- eller syntetstoppning vanligt i våra sängar. Men att se över val av material och investera i ett silkestäcke, kan rädda många timmars värdefull sömn. Det i sin tur kan leda till bättre hälsa. Både för dig som förälder och för dina barn.

Sömnen är viktig för återhämtning. När kroppen varvar ner sjunker både blodtryck, puls och kroppstemperaturen. Sömnen aktiverar också immunsystemet och viktiga hormoner bildas samtidigt som nivån av stresshormoner minskar. Speciellt för barn som växer är sömnen extra avgörande, eftersom tillväxthormon bildas då.

Silkestäcket är gjort av naturliga silkesfibrer som automatiskt reglerar temperaturen och absorberar fukt. Det innebär att kroppen tillåts andas och risken för att vakna på natten på grund av överhettning minskar.

Ett bra alternativ är NordicComfort® sommartäcke SummerSilk™, ett allergi- och kvalsterfritt silkestäcke. Eftersom det dessutom är tvättbart, passar det barnfamiljer extra väl. Det gör att hela familjen kan sova tryggt i er säng. Så väl nyfödda, som syskon och föräldrar.