Håll dig sval och torr med SummerSilk™ silkestäcke

Svettningar och värmevallningar är vanliga besvär för kvinnor i övergångsåldern. Hela 85 procent drabbas av värmevallningar och att vakna av svettningar flera gånger per natt är ingen ovanlighet.

Den störda sömnen påverkar många negativt, då sömnen är viktig för kroppens återhämtning och läkningsprocess. Att välja naturliga, svalkande och absorberande material i sängen kan minska obehaget och förbättra sömnen.

Sömn är viktig för återhämtning. När kroppen varvar ner sjunker blodtryck, puls och kroppstemperatur. Sömnen aktiverar också immunsystemet och viktiga hormoner bildas samtidigt, som nivån av stresshormoner minskar. Värmevallningar i samband med övergångsåldern kan pågå upp till fem år och att underlätta sömnen under perioden kan bli viktigt för välbefinnandet.

Av tradition är dun- eller syntetstoppning vanligt i våra sängar, vilket är material som isolerar värme. Det kan därför löna sig att byta täcke. Silkestäcke är gjort av naturliga silkesfibrer som automatiskt reglerar temperaturen och absorberar fukt. Det innebär att täcket låter kroppen andas, och risken för att vakna på natten på grund av överhettning minskar.

Ett bra alternativ är NordicComfort® sommartäcke SummerSilk™, ett allergi- och kvalsterfritt silkestäcke som håller dig sval och torr. Täcket är dessutom tvättbart i vanlig maskin, vilket gör det till ett extra bra alternativ för allergiker.